Actualitate

Pădurile de la Grebănu și Podgoria luate cu asalt de braconierii de trufe – Polițiștii sunt în alertă

Dealurile și pădurile de lângă municipiul Râmnicu Sărat sunt vizate, an de an, de braconierii de trufe negre veniți din județele din Moldova. Ciupercile sunt folosite în gastronomia de lux din întreaga lume.

De regulă, moldovenii vin în județul Buzău, mai ales în zona dealurilor din Podgoria și Grebănu, pentru că aici se găsesc cele mai bune trufe din România, atât timp cât oamenii aleg să se deplaseze sute de kilometri.

De exemplu, la finalul lunii mai 2022, polișiștii de la postul de poliție Grebănu au depistat în zona de competență un bărbat, de 31 de ani, din Neamț, în timp ce căuta trufe.

În urma controlului nemțeanul a fost depistat cu 2318 kilograme de trufe negre, găsite pe acel fond forestier.

Pentru că nu avea acte, polițiștii i-au confiscat toată cantiatea de trufe și au predat-o specialiștilor Ocolului Silvic din Râmnicu Sărat, fiind totodată amendat cu suma de 2000 de lei.

Un alt tânăr, tot din Neamț, a fost oprit pe o șosea din Grebănu, asupra sa găsindu-se canitatea de 2115 kilograme de trufe recoltate din zona Podgoria – Grebănu.

În cazul ambelor cantități de trufe confiscate, valoare de piață se ridică la suma de 470 de mii de lei.

Acești căutători de trufe sunt considerați de lege drept braconieri, pentru că, în căutarea ciupercilor valoroase, acționează haotic, distrugând habitatul natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *