Actualitate

Polițiștii din Râmnicelu au prins un bărbat din Balta Albă băut la volan

În ziua de 25 mai poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 31 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 108 autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 29 de conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului deconducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 173 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unei bărbat de 29 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.

De asemenea, polițiștii au acționat și pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de neacordarea priorității de trecere celor care au acest drept, dar 2 buzoieni au fost nevoiți să predea permisele de conducere din acest motiv.

13 sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, dar şi 23 pentru alte abateri în trafic.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Râmnicelu au întocmit un dosar penal sub aspectul săvâșirii intracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe’’ unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din Balta Albă, care afost depistat în timp ce conducea autoturismul în localitatea de domiciliu.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care aindicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostrebiologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 71.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *