Actualitate

RAPORT ACȚIUNE: „Majoritatea taximetriștilor din județul Buzău pun în pericol viața pasagerilor și încearcă să îi păcălească”

În județul Buzău, în principal în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat taximetriștii încalcă legea cu bună știință. Nu o spunem noi, ci o spun polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care în urma unei acțiuni de amploare au descoperit nereguli grave în rândul taximetriștilor.

Mai mult de jumătate dintre taximetrele verificate au fost găsite în neregulă, ceea ce înseamnă că cei prinși în neregulă pun în pericol, cu bună știință, viața clienților, transportându-i cu mașini defecte, ori fără atestat. De asemenea, mulți dintre taximetriștii buzoieni încearcă să îi înșele pe clienți prin neafișarea la vedere a costului călătoriei. În urma acțiunii polițiștilor s-au aplicat amenzi, fiind reținută și o autorizație de taxi. Multe dintre neregulile constatate de poliţişti se referă la nefolosirea lămpii taxi, la neafişarea la vedere a ecusoanelor, a listei de preţuri, lipsa ecusoanelor taxi pe portierele maşinilor şi a ate­statelor profesionale.

CITEȘTE ȘI: Râmnicu Sărat ar putea avea din martie un cinematograf

În plus, oamenii legii au descoperit că autovehiculele cu care taximetriştii transportă zilnic clienţi sunt puse în circulaţie cu defecţiuni tehnice. Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii au lăsat fără obiectul muncii un taximetrist căruia i-au reţinut permisul după o depăşire neregulamentară.  „Ofiţerii specialişti cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au organizat, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune de verificare a legalităţii desfăşurării transportului de persoane în regim taxi. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza munici­piului Buzău şi Râmnicu Sărat, activităţile de control desfăşurându-se cu preponderenţă în zona centrelor comerciale şi a gărilor. S-a urmărit verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practică ilegal astfel de activitate sau nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor, în vederea diminuării concurenţei neloiale. De asemenea, poliţiştii au verificat starea tehnică a taxiurilor, au urmărit corectitudinea funcţionării aparatelor de taxat, dar şi starea psiho – fizică a conducătorilor auto. În cadrul acţiunii au fost verificate 135 de autovehicule taxi, au fost constatate 35 de abateri de la prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi, 37 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a fost reţinut un permis de conducere. De asemenea poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu”,  se precizează într-o informare a IPJ Buzău.       

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *