Actualitate

Sărbătoare mare în Puiești

Motiv mare de sărbătoare și bucurie duminica trecută în satul Puiești. Primăria Puiești condusă încă din 2004 de penelistul Florin-Iulian Leaua a organizat pentru localnici și nu numai „Serbarea Folclorică Tradițională – Hora satului la Puiești”.

Fie că a fost vorba de copilași de-o șchioapă sau de bătrâni care se sprijineau în baston, toți au fost prezenți la petrecerea câmpenească organizată în curtea școlii din centrul satului. Evenimentul de dumincă a marcat cea de-a IX-a ediție și a fost așteptat cu sufletul la gură de „puieșteni”. Chiar dacă încă ne aflăm într-un an de recesiune economică mai-marii comunei nu au ținut cont de acest lucru și i-au pus drept capete de afiș pe celebrii interpreți de muzică ușoară și populară  Matilda Pascal Cojocărița, Maria Cârneci, Alex Velea, Jean de la Craiova, Florin Anghel și Crăițele.
După cum era de așteptat de la un asemenea eveniment, comercianții nu au ratat ocazia de a-și rotunji veniturile. Grătarele cu mici și tarabele care vindeau bere au fost punctele de atracție în pauzele de cântat ale interpreților. Vânzătorii ambulanți au spus că au fost mulțumiți de încasări, însă se așteptau la mai mult. Evenimentul care s-a încheiat târziu în noapte a fost celebrat cu un fastuos foc de artificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *