Actualitate

Tânăr din Ghergheasa prins băut la volan

În ziua de 1 aprilie, în urma activităţilor desfăşurate pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 250 de sancţiuni, ca urmare a neregulilor constatate.

48 dintre abateri au fost comise de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, poliţiştii sancţionând şi 64 de pietoni şi biciclişti care s-au deplasat neregulamentar pe drumurile publice.

De asemenea, împotriva a 36 şoferi indisciplinaţi a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării.

24 dintre permise au fost reținute pentru nerespectarea regimuluil legal de viteză, cinci pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului sau maşinilor ce rulau pe drumul prioritar, trei celor care s-au angajat în depăşiri riscante, iar alte patru permise au fost reținute șoferilor care s-au urcat băuți la volan.

În urma celor peste 150 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale pentru consum de alcool. Şoferii depistaţi sub influenţa alcoolului au fost doi tineri de 28, respectiv 31 de ani, din Ghergheasa şi Pogoanele. Aparatul etilotest a indicat în cazul acestora concentrații alcolice de 0,72, respectiv 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care le-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Alţi doi buzoieni s-au ales cu dosare penale pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, respectiv tractarea unei remorci neînmatriculate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *