Toată conducerea PRU Buzău s-a înscris în PMP Buzău (P)
Chiar în plină campanie electorală, organizația județeană a PMP Buzău și-a întărit puterile prin cooptarea întregii conduceri a filialei județene a Partidului România Unită. Astfel, liderul PRU Buzău, Andrei Barac, împreună cu secretarul general al acestei organizații, Cătălin Vișan, s-au înscris în PMP, unde au fost cooptați în forul de conducere din județ.
Liderul PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu a afirmat că: „Organizaţia judeţeană a Partidului Mişcarea Populară se întăreşte pe zi ce trece şi suntem bucuroşi că oameni de valoare ni se alătură. Atât domnul Barac, cât şi domnul Vişan, vor face parte din Comitetul Executiv Judeţean şi vor îndeplini funcţii de vicepreşedinţi„. Pe de altă parte, Andrei Barac, fost candidat al PRU la Primăria Buzău la alegerile din vară, a spus că a ales să se alăture popularilor buzoieni fără a solicita vreo funcție și fără a urmări să se regăsească pe vreuna din listele PMP Buzău pentru alegerile parlamentare.
CITEȘTE ȘI: Acestea sunt cele trei zodii care nu știu să piardă
Totodată, Barac a explicat și de ce a ales să plece din PRU: „Trebuie să întărim organizaţia şi trebuie să devenim reprezentativi pentru zona geografică pe care o reprezentăm. Încercarea este aceea de a fi utili societăţii civile prin prezenţa noastră în rândul PMP. Nu am venit aici pentru vreo funcţie, chiar dacă domnul preşedinte spune că are în vedere acest lucru. Lipsa de încredere faţă de ceea ce se întâmplă la PRU şi anumite incompatibilităţi m-au îndemnat să părăsesc partidul. Deocamdată, doar noi doi am luat această decizie şi fiecare dintre membrii PRU va lua o decizie personală, dacă va veni sau nu alături de noi„. Tot Andrei Barac i-a îndemnat pe buzoieni și nu numai, ca pe 11 decembrie să voteze ceea ce trebuie: „Sfătuiesc cetăţenii să aibă grijă la două aspecte: să nu voteze PSD şi veneticii. Pentru că ne-am săturat de ceea ce s-a întâmplat în cei 27 de ani. În concecinţă, suntem foarte prost reprezentaţi de clasa politică care a migrat de la un judeţ la altul, pentru că nu au fost capabili să creeze o filiaţie între populaţie şi funcţia de politician„.