Actualitate

Afaceriști râmniceni urmăriți penal

În data de 14 aprilie, în urma unor activităţi întreprinse de lucrătorii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Râmnicu Sărat sub atenta supravegherea a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru 9 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 61 de ani, domiciliate în Râmnicu Sărat.


Cei în cauză sunt cercetaţi în mai multe dosare penale instrumentate de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Râmnicu  Sărat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale (reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă).
Într-unul dintre dosare este cercetat administratorul unei fabrici de mobilă, bănuit că, în perioada ianuarie – februarie a.c., ar fi reţinut şi nu ar fi virat la buget impozite şi taxe cu reţinere la sursă în sumă de 21.422 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral în acest caz.
De asemenea, administratorul unei firme de confecţii este bănuit, într-un alt dosar, că, în aceeaşi perioadă ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat la bugetul statului impozite şi taxe cu reţinere la sursă în sumă de 13.567 de lei.
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Rm. Sărat continuă cercetările în toate cauzele, în vederea documentării întregilor activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *