Actualitate

Apa de ploaie încarcă facturile râmnicenilor

Ploaia care a căzut peste județul Buzău a umflat facturile râmnicenilor. Cel puțin asta declară majoritatea șefilor asociațiilor de proprietari din Râmnic. Doar pentru apa de ploaie căzută în ultima perioadă, o asociație de proprietari are de achitat pentru luna noiembrie a anului trecut peste 2200 RON.

Nemulțumiți de actualele costuri, râmnicenii cer autorităților să elimine taxarea apei meteorice. Încă din anul 2010 râmnicenii achită facturi încărcate și cu această taxă a „apei de ploaie”. Această măsură a fost impusă de conducerea Companiei de Apă Buzău și a fost aplicată tuturor locuitorilor județului Buzău, indiferent de proprietatea deținută (n.r. casă sau locuință la bloc). În ultimii 6 ani cetățenii s-au arâtat extrem de nemulțumiți de această taxă, considerată de multe ori drept „nedreaptă”.

CITEȘTE ȘI: Peste 150 de locuri de muncă pentru râmniceni și buzoieni 

Deliberativul râmnicean a discutat problema taxei pentru apa meteorică și deși consilierii locali doresc eliminarea acesteia din facturi, lucrurile sunt deocamdată imposibil de pus în practică. Dacă ar fi să privim exemplele altor județe care au scăpat de plata taxei apei de ploaie am considera că la județul Buzău nu se vrea eliminarea acestui bir. Totuși, există județe precum Râmnicu Vâlcea sau Constanța care au scăpat de această plată cu ajutorul deciziilor instanțelor judecătorești. 

Eliminarea taxei pe apa meteorică a fost o problemă pe care și consilierul județean Raul Florescu a dorit să o discute cu colegii consilieri. Astfel, acesta a lansat o campanie de strângere de semnături prin care se cerea scoaterea acestei taxe din facturile buzoienilor și râmnicenilor. Articolul AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *