Actualitate

Memorialul ,,Închisoarea Tăcerii,, de la Râmnicu Sărat a primit autorizație de construire din partea primăriei

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a anunțat faptul că, luni, a fost obţinută autorizaţia de construire pentru Memorialul „Închisoarea Tăcerii” de la Râmnicu Sărat şi Centrul Educaţional privind Comunismul în România.

Autorizaţia a fost emisă de Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, în urma documentaţiei depuse de IICCMER în data de 28 aprilie, se arată în comunicatul de presă al Institutului.
În acest moment IICCMER deţine toate documentaţiile necesare şi a obţinut toate avizele necesare implementării acestui proiect finanţat de Uniunea Europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 9 milioane de euro, instituţia fiind la zi cu îndeplinirea activităţilor asumate prin contractul de finanţare semnat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

După obţinerea autorizaţiei de construire, gestionarea etapelor ulterioare (organizarea licitaţiei şi monitorizarea executării lucrărilor) ar urma să revină Companiei Naţionale de Investiţii, în calitate de structură de implementare, în condiţiile cadrului legal instituit prin Ordonanţa de urgenţă nr. 173 din 8.12.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *