Actualitate

Un nou împrumut pentru râmniceni. Acesta este necesar pentru refinanțarea altui împrumut

În următoarea ședință de Consiliu, consilierii râmniceni  vor avea de discutat un proiect de hotărâre local care prevede contractarea unei finanțări rambursabile interne, în vederea refinanțării împrumuturilor contractate de la Banca Comercială Carpatica pe termen de 10 ani.

Inițiatorii acestei hotărâri spun că acest nou împrumut este necesar pentru „echilibrarea serviciului datoriei pulbice”. Cu alte cuvinte, municipalitatea vrea să îndatoreze râmnicenii cu un nou împrumut rambursabil în valoare de 10.534.900 RON. Din expunerea de motive reiese faptul că administrația locală dorește să achiziționeze acest împrumut rambursabil pentru dezvoltarea mai multor sectoare de activitate, după cum urmează;
Prioritatea numărul 1 este dezvoltarea urbană durabilă integrată în Domeniul de intervenție 1.2 (Modernizarea infrastructurii din mediul urban). Aici, aleșii râmnicenilor vor să dezvolte, modifice și să extindă noi sisteme de transport în comun, să construiască șoseaua ocolitoare a Râmnicului și să reabiliteze trotuarele, locurile de parcare și spațiile verzi pe străzile Alexandru Ioan Cuza, M. Basarab, Ion Mihalache și Păcii. De asemenea, șefii Primăriei vor să creeze și să dezvolte infrastructura de agrement în parcurile din municipiu. Prioritatea numărul 4 se referă la construirea unui centru de afaceri în municipiu. La punctul 5, aleșii s-au gândit să conserve și să protejeze mediul înconjurător prin ecologizarea suprafeței de apă și sol pe albia râului Râmnic, să închidă groapa de gunoi și să înființeze o stație de triere a deșeurilor și să cumpere două automăturători mici în parteneriat cu Acvaterm SA.    

Toată lista de proiecte poate fi consultată AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *