Educatie

În cadrul – Săptămânii altfel – siguranța copiilor este pe primul plan

Cu ocazia desfășurării Săptămânii altfel”, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău desfăşoară în această perioadă activităţi de verificare a autovehiculelor cu care pleacă în excursii elevii buzoieni, beneficiari ai programelor extraşcolare organizate în cadrul acestui program național.

Acţiunea are drept scop prevenirea implicării elevilor în accidente de circulaţie.
Poliţiştii acţionează împreună cu inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.), iar în cadrul controalelor efectuate se urmăreşte în principal, starea psihofizică a conducătorului autovehiculului, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a vehiculului, legalitatea transportului efectuat cu vehiculul respectiv, starea tehnică a vehiculului, deţinerea şi valabilitatea certificatului de competenţă profesională a conducătorului de vehicul şi corectitudinea funcţionării limitatorului de viteză.
De la începutul programului „Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, poliţiştii buzoieni şi inspectorii I.S.C.T.R. au verificat opt autovehicule, însă fără a constatate nereguli care să constituie un risc pentru siguranţa elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *