Politica

Aroganțe în prag de campanie electorală – 6 miliarde date din bugetul local bisericilor din Râmnicu Sărat – ,,Preotul vrea încălzire în pardoseală,,

La finalul lunii trecute, deliberativul local din Râmnicu Sărat a aprobat alocarea sumei de 595000 lei, din bani publici, unui număr de nouă biserici care funcționează în municipiu.

Ca în fiecare an, banii sunt solicitați pentru diferite așa-zise lucrări de întreținere a clădărilor bisericilor.

Spre deosebire de Consiliul Județean Buzău, care a alocat 350.000 leio pentru 36 de parohii din județ, la Râmnicu Sărat s-a aruncat pe bani pe același biserici care, an de an, solicită bani publici pentru diferite lucrări, mai mult sau mai puțin importante.

De exemplu, la biserica din cartierul Zona Pod, preotul paroh și-a dorit să schimbe pavajul de pe aleea centrală, chiar dacă nu era necesar, bani cheltuiți doar pentru mofturi, lucrarea fiind executată de firma Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, controversata Troia.

Pe lângă așa-zisele lucrări de întreținere solicitate de preoți, aceștia vor să li se plătească și facturile.

Aroganța maximă s-a consumat însă la Parohia ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena,, biserică despre care râmnicenii spun că ar fi ,,biserica lui Holban,, fostul primar din Râmnicu Sărat, acolo unde se va monta încălzire în pardoseală.

Mulți râmniceni spun că respectiva biserică, construită la comanda fostului primar, ,,după chipul și asemănarea sa,, este o adevărată ,,groapă.. întrucât aici au intrat sute de mii de euro, doar pentru mofturile unor persoane particulare care au interes să stoarcă cât mai mulți bani din bugetul local.

Nu de puține ori românii au solicitat ca autoritățile locale din țară să nu mai finanțeze, din bugetele locale, bisericile, întrucât acestea sunt productive, fac o groază de bani care ajung în cele din urmă la BOR.

Totodată, bisericile au jucat mereu un rol extrem de important în campaniile electorale, preoții fiind agenți-electorali foarte importanți.

În tot acest timp, mai mulți furnizori de servicii pentru instituțiile subordonate consiliului local, se plâng că au restanțe la încasarea facturilor, din cauză că primăria nu le direcționează bani pentru plata obligațiilor contractuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *