Politica

Soția unui fost deputat de Râmnic audiată, în calitate de martor, în dosarul „Scutaru”

Consilierul județean PNL Nicolae Mărăcine, care în trecut a ocupat funcția de director al ANIF Buzău, iar în anul 2008 a candidat pentru un post de senator din partea PDL, este acuzat de un martor implicat în dosarul lui George Scutaru că ar fi solicitat bani pentru campania electorală de al câteva firme care aveau contracte de lucrări cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.

Potrivit unor informații apărute în presă, martorul din dosarul lui George Scutaru ar fi omul de afaceri Lucian Lazia. Săptămâna trecută, Lazia a susținut în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție faptul că ar fi dat bani la partid, la insistențele lui Mărăcine: „Eram cu directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Nicolae Mărăcine la o recepție de lucrări la Oltenița, lucrări de 12 milioane de euro. M-­a rugat să dau o suma de bani pentru campania electorală, el participa ca și candidat la o funcție de senator. Nu știu cine a întocmit factura. Am fost de acord și mi­-a sosit, după ce am primit banii pentru lucrare, mi-­a venit pe fax factura. Nu am primit în schimb nimic, deși am făcut plata. Am vorbit cu Schaer, de la Oradea, la telefon și am întrebat­-o dacă factura de 50.000 de lei primită este de la ea”, a declarat în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Lucian Lazia.

CITEȘTE ȘI: PMP Râmnicu Sărat: „Iată ce se poate întâmpla când creăm artificial locuri de muncă cu salarii fabuloase pentru rude prin alianță”

Declarațiile lui Lazia au fost întărite și de fiul acestuia, Mihai Dorin Lazia, care ar fi declarat în fața magistraților faptul că tatăl său a plătit suma de 50.000 de RON fără sa primească vreun produs trecut în factură: „Era în 2008, în zona Olteniţa, ştiu de la tatăl meu că Nicolae Mărăcine i-a solicitat un ajutor de campanie. Nu s-au primit de către firma noastră materialele promoţionale trecute în factură. Denunţul l-am făcut în 2015. Atunci am aflat de respectiva factură emisă către SC Argos. Am plătit pentru că societatea noastră avea contracte cu ANIF (…) Am mai depus denunţuri faţă de  Apele Române, dar şi alţii. În 2015, am primit o adresa de la DNA în care ni se cereau relaţiile comerciale cu Monitoring Media şi am căutat factura primită de la o sucursală ANIF. Apoi, am mers imediat şi am făcut denunţ„.

În acest dosar a mai fost audiată, în calitate de martor și Gica Holban, soția fostului deputat liberal de Râmnic, Titi Holban. Aceasta le-ar fi spus judecătorilor de la ICCJ că în anul 2008 ar fi achiziționat 8000 de articole vestimentare inscripționate cu sigla PNL și cu numele lui Titi Holban: „Toate erau inscripţionate cu sigla PNL şi cu numele soţului meu. Am ales societatea de la care să cumpăr produsele ţinând cont exclusiv de preţ. (..) Am susţinut numai campania electorală a soţului meu, nu a PNL în general. Eu nu m-am ocupat de campanie, ci doar am finanţat acele produse. Nu am făcut parte din staff-ul de campanie”, a spus Gica Holban, conform jurnaliștilor de la sansanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *