Anchete

Au vrut să afle dacă a colaborat cu Securitatea


În urma unei anchete jurnalistice începute cu două luni în urmă pentru identificarea foștilor colaboratori ai securității care activeză în funcții publice pe teritoriul municipiul Râmnicu Sărat am descoperit o informație foarte interesantă la prima vedere.

 

În urmă cu cinci ani, mai exact în data de 24.11.2009 când actualul primar al municipiului era în funcție deja de un an de zile, a fost depusă o cerere la biroul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, înregistrată cu numărul DJ/3874/ 18.12.2009 prin care se cerea expres verificarea numerelor P 853/09 și P 1362/08 adresate C.N.S.A.S. Cele două cereri depuse la registratura instituției care se ocupă cu studierea fostelor dosare securiste au fost semnate de Drăghici Niculaie, actualul șofer al Primăriei Râmnicu Sărat și de către Viorel Holban, primarul în funcție al municipiului.
În baza Notei de Constatare nr. S/DI/I/2677 domnii Drăghici și Holban Viorel l-au verificat la cerere pe consilierul local Viorel Horjea. Dânșii au dorit probabil să afle despre pedelistul Horjea dacă a colaborat cu fosta Securitate, însă adeverința emisă de institut atesta clar faptul că „Nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securității, în sensul legii, cu privire la domnul Horjea Viorel, fiul lui Ion și Vasilica, născut la data de 28.05.1953 în Provița de Jos, județul Prahova”. Adeverința a fost conformă legii 293/2008 și a fost semnată de președintele institului de la aceea vreme, Conf. Univ. Dr. Ladislau – Antoniu Csendes.
Mai exact, cei doi au încercat probabil să afle informații compromițătoare despre democrat-liberalul Viorel Horjea, de alt fel, un personaj care iese în evidență prin amendamentele depuse și prin diferitele împotriviri aduse proiectelor de lege dezbătute în plenul Consiliului Local Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *