Anchete

Datele personale a mii de râmniceni folosite în scop electoral și politic

Candidatul PNL la Primăria Râmnicu Sărat, în complicitate cu fostul șef al Inspectoratului General Județean pentru Situații de Urgență Buzău, s-a folosit în mod abuziv și ilegal de date cu caracter personal pentru a face propagandă și reclamă politică.

În după-amiaza zilei de 21 septembrie 2020, 9.500 de râmniceni au primit de pe două numere de telefon (n.r. 1847 și 1867) SMS-uri electorale care făceau referire la aspecte importante din Râmnicu Sărat prezentate într-o manieră manipulatoare și de propagandă. Semnatarul mesajului a fost Viorel Holban, președintele PNL Râmnicu Sărat și candidatul pentru treia oară la Primărie. Finalul mesajului a fost însoțit de un link care conducea direct pe canalul de youtube al aceluiași Viorel Holban.

Instantaneu, foarte mulți râmniceni s-au arătat revoltați, majoritatea întrebându-se cum a ajuns numărul lor de telefon în posesia candidatului PNL și dacă acest lucru este legal. Motiv pentru care o mare parte a lor a reclamat acest mesaj atât la Poliție, cât și la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

CITEȘTE ȘI:VÂLCELELE: Contracandidatul lui Liviu Bărăgan recurge la metode neortodoxe pentru a câștiga: a incendiat porumbul

În urma investigațiilor făcute de persoane fizice, s-a descoperit că numărul scurt 1867, cu funcție de serviciu sms, este pus la dispoziție, atât singular, cât și prin parteneri, de o firmă din București. Așa, s-a descoperit că acest număr a fost folosit printr-unul din partenerii firmei, derogat de orice vină, de către nimeni altul decât Dan Manciulea. Fostul șef al Inspectortului General pentru Situații de Urgență Buzău și primul pe lista candidaților PNL la Consiliul Local Râmnicu Sărat.

Singurul motiv pentru care acest sms a putut fi trimis din aplicație a fost acela că, în text, nu există, ca flitru de securitate, numele unui partid politic. În urma solicitărilor efectuate, repezentanții firmei NETOPIA WEB2SMS, cât și partenerul său al cărui client și utilizator este Dan Manciulea, i-au solicitat acestuia să oprească în regim de urgență transmiterea acestor tipuri de campanii. În plus, i-au solicitat să intre de urgență în legătură cu persoanele care au înaintat plângerea pentru a lămuri aspectele legate de acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, privind campaniile de Bulk Sms Marketing.

Până la acest moment, niciuna dintre persoanele reclamante nu a primit niciun fel de comunicare de la domnul Dan Manciulea. De asemenea, în scopul probării celor de mai sus, vă prezentăm și comunicările oficiale care fac referire la modul în care Dan Manciulea se află în spatele sms-urilor electorale semnate de Viorel Holban.

Până la noi informații, rămâne însă o întrebare extrem de importantă.
De unde are Dan Manciulea mii de numere de telefon ce aparțin cetățenilor din Râmnicu Sărat?!
Deocamdată, firul anchetei ne indică baza de date a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, unul din lanțurile de magazine din municipiu, precum și, inclusiv!, baza de date a IGJSU Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *