Editorial

GHID: Cum să furi în România „Like a boss”?


Românii sunt extra sătuli de știrile din media care prezintă tunurile trase în țară, dar nu conștientizează faptul că dacă lasă acest flagel să se multiplice, generațiile viitoare vor avea de suferit.

Acum vreo lună și ceva, Klaus Iohannis l-a numit șef la DIICOT pe Daniel Horodniceanu, individ care, chipurile, supraveghea „clanul Corduneanu”, dar pisemne nenea Horodniceanu a avut orbul găinii în momentul în care trebuia să vadă faptul că aceiași interlopi „filați” erau folosiți de Nichita pentru a-i amenința pe pretendenții la dresurile amantei. Că în țărișoara noastră se fac mizerii înmiite chiar sub ochii celor care ar trebui să le preîntâmpine, o știm cu toții. Dar ia loc pe canapea și ține-te bine! Nenea președintele Curții de Conturi informează că în Românica noastră dragă și scumpă, 40% din bani sunt ciordiți sub o formă sau alta. A naibii treabă e că știm cine fură; că ne uităm la baștanii din consiliile județene și credem despre ei că sunt intangibili și ne tratează cu maximă aroganță, nu ne sfiim să o recunoaștem; dau doar două exemple: pe nenea Bebe Ivanovici, de meserie sculer-matrițer ajuns baron de Ilfov și pe Nicolae Mischie, cel dintâi baron din perioada de glorie a guvernului Năstase. Doi indivizi care-ți provoacă greață mai cruntă decât orice beție cu Săniuța. Mai acum niscaiva săptămâni în urmă, maimuțele cu microfoane și cameramanii îl așteptau frecându-și palmele în fața DIICOT-ului pe extra-grețosul Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Bombonel, care a furat, chipurile, vreo 35 de milioane de verzișori. Potrivit rechizitoriului, aldi terchea-berchea astă a luat 15 credite de la BRD ipotecând terenuri supraevaluate, a scos țac-pac banii din țară, apoi s-a dus să spargă semințe în LOFT ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. „Dragii mei, astă seară furăm în familie!” Parcă așa și-ar fi spus și nea Cristinel Bîgiu, președintele suspendat al CJ Buzău care și-a scos finuțul la înaintare, condamnat la rându-i la vreo trei ani și patru luni cu executare.

CRITICII DE MODĂ AU STABILIT TREND-UL PENTRU VARA ASTA:    SE POARTĂ ZEGHE

Fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș a mai primit două mandate, așa, ca să fie. Prima măciucă a cuantificat nu mai puțin de opt anișori cu executare pentru abuz în serviciu; cum adică „abuz În serviciu? Ce e ăla? Cu ce se mănâncă?” Să zicem că nen’tu Poteraș a confecționat o gășcuță de angajați din primărie și făcea cu aceștia schimburi de terenuri. Se foloseau de diverși indivizi în vârstă, pe care îi punea să facă cereri de retrocedări de terenuri și clienții lui Poteraș cumpărau drepturile litigioase ca pe bandă. Și pentru că primăria nu avea terenuri de dat îndărât prin Prelungirea Ghencea, dădea terenuri prin centrul Bucureștiului, pe sume derizorii. Ca să îți faci o idee, doar de la un singur „om de afaceri”, Marian Jean Căpățână, instanța a decis confiscarea a 20 de milioane de euroi. Și ca să nu mai vorbesc de boșii din Biserica Ortodoxă Română. Ăia da „afaceriști” neică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *