Editorial

IATĂ care este adevărata imagine a Râmnicului

De regulă nu îmi exprim opiniile. Nici în public nici în privat. Ceea ce îmi ocupă timpul mă obligă să îmi țin părerile pentru mine însă astăzi o să fentez regulile și voi grăi. De șase ani mă exprim pe diferite medii și în diferite cercuri. Îmi place să cred că mă exprim pentru râmniceni și pentru buzoieni, pentru tineri, bătrâni, bugetari, antreprenori, politicieni, proști și proaste. Grăiesc chiar și pentru motanii retardați care se plimbă cu tricicletele înmatriculare pe Bulgaria.

De-a lungul timpului am fost amenințat, promovat, hăituit, aplaudat, apreciat, ridicat și aruncat. Sunt obișnuit cu toate capriciile unui om. De șase ani mă lupt să deschid inimi, minți și ochi. Am plecat din Râmnic mânat de nevoia de a evolua. Mulți spun că nu fac cinste municipiului, alții spun că sunt un exemplu de urmat, însă adevărul este undeva la mijloc, cel puțin dacă faci un pas în spate și mă privești detașat de orice îndoctrinare. Adevărul este că mi-am lăsat loc de „Bună ziua” unde a fost nevoie și mi-am băgat picioarele unde jegurile au meritat-o. Oamenii din Râmnic sunt în mare parte inteligenți și au voință însă  sunt ținuți captivi de un sistem bolnav, corupt și prost proiectat. Cei care însă au reușit să plece din „Groapă” au legat relații și prietenii de calitate care au contat la un moment dat. Din când în când mă uit mâhnit pe Facebook și văd postări tâmpe venite de la toante și pseudo-persoane publice. Sunt ahtiate după imagine; a lor sau a peștelui.

Trag de TEC-ul la 5 lei timp de două ore și bârfesc. Aprind țigările cumpărate la bucată și pufăie tutun nemțesc sau american crezând că astfel vor atrage atenția cuiva cu bani. Băieții din municipiu se sparg în chei aruncate pe mesele cafenelelor. Atârnă la ochi ochelari de la case celebre cumpărați din Vitan sau „dă pă net”. Se îmbracă fashion după ultima modă de la Milano dar locuiesc cu părinții. Alții, cu vreo rudă la produs în Vest alimentează bolizii cu maximum 20 de RON sumă necesară pentru o raită pe Eminescu și Balta Albă. Respect și apreciez oamenii care fac ceva pentru municipiu, care se implică pentru comunitate. Îi stimez pe cei care își câștigă banul cinstit și nu au aere tropicale sau vestice, însă pe ăștia îi poți număra pe degetele de la o mână. Îmi place politica dar nu îmi plac oamenii care o practică. Am cochetat cu ideea de politică dar am renunțat pentru că nu am avut loc de dobitoci și cretine.

CITEȘTE ȘI: Oare ce este această criză a imigranților

Maimuțoii cu mintea prăjită de la pseudo-importanța pe care chipurile o au fac doar să țină în loc municipiul. Femeile care au bărbați acasă ar face bine să aibe grijă de ei pentru că la ceas de seară umblă în spatele geamurilor fumurii cu puștoaice de liceu. Nu vreau să mă întind prea mult pentru că am și altceva de făcut; de exemplu să îmi țin mintea limpede și să îmi păstrez credință că pe viitor totul va fi bine. Cred în continuare cu tărie că oamenii din Râmnic se pot schimba și pot să își recapete respectul de sine de odinioară. Cred în continuare că fetele, cele tinere, își pot câștiga salariul și fără să îmbrățișeze cea mai veche meserie. Sunt de părere că dacă șmecherii râmniceni și-ar uni puterea financiară ar putea organiza o campanie nobilă de ajutorare a diferitelor cauze sociale prezentate de media: slavă Domnului, au de unde alege. Ar încărca portbagajele BMW-urilor cu cadouri și ar merge la centrele de copii cu jucării și daruri, dar din păcate sunt prea snobi să vadă mai mult decât propriul interes. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *