Editorial

Sondaj de opinie manipulator, comandat de un candidat la funcția de primar al Râmnicului Sărat

În ultima vreme, râmnicenii au fost bombardați cu fel de fel de mesaje false și informații manipulatoare, unele propagate prin televiziunea de casă, altele prin rețelele de socialiare, însă ultima găselniță a candiatului liberal pentru funcția de primar la Râmnicu Sărat de a-și mai cosmetiza imaginea politică i-a adus un mare deserviciu. Nu o spunem noi ci o spun râmnicenii care au completat un așa-zis chestionar referitor la șansele electorale ale unui anumit candidat.

Conform informațiilor, unele relatate și în cadrul altor publicații județene și regionale, canidatul PNL, Viorel Holban, și-a cumpărat propriul sondaj e opinie pentru a-i convinge pe râmniceni că el este cea mai bună soluție politică.
Tineri racolați, pe filieră de partid

Mai mulți tineri din municipiul Buzău, ar fi fost racolați, prin intermediul unui profesor universitar din București, pentru a efectua un sondaj electoral de opinie valabil pentru municipiul Râmnicu Sărat. Tinerii ar fi urmat să aibă cazarea și masa asigurată la un restaurant din municipiul și, la finalul zilei, ar fi primit și suma de 21 de lei/sondaj.

Profesorul universitar a spus, citat de stiridinsursebuzau că „Cei care se vor ocupa de chestionare vor fi caza’i o noapte la o pensiune, unde vor avea și mese incluse”. Mai mult, respectivul profesor a relatat faptul că „a fost sunat de un domn ce s-a prezentat ca Holban”: „Am fost astăzi prin Râmnicu Sărat și am strâns 3 sondaje, vreau să vă zic că am fost sunat de un domn ce s-a prezentat ca Holban, să mă întrebe dacă merge treaba”, a relatat pentru sursa mai sus menționată unul dintre tineri racolați.

CITEȘTE ȘI:PMP Buzău vrea să obțină primăria cu ajutorul unui candidat care în trecut băga la pușcărie jurnaliști incomozi
Tinerii cu pricina consideră că sondajul este strict pentru manipulare politică
,,Ne-am uitat pe întrebările sondajului și pe contract, era cu totul alt ceva, întrebările erau tendențioase și cu atac la persoană câtre actualul primar, iar în contract se prevedea o sumă mai mică decât cea promisă. Așadar am decis să renunțăm deoarece consideram sondajul ca o manipulare politică și nu vrem să participăm la asemenea mascaradă. Ieri, când am fost pe teren, iar câțiva locatari ai unui bloc m-au înjurat și au încercat să mă lovească din cauza acestui sondaj.”, a spus unul dintre cei implicați în realizarea sondajului pentru publicația amintită mai sus.

Pentru a vă face o idee despre tenta manipulatoare a sondajului, vă spunem că un segment din așa-zisul sondaj compară cei opt ani de mandat al lui Viorel Holban, cu patru ani de mandat ai actualului edil, Sorin Cîrjan. Din start raportul de actvitate a celor doi este conturat în așa fel încât candidatul Cîrjan să fie plasat, automat, într-o ipostază nefavorabilă.
Surse: „Holban sună angajații din primărie pentru a-i forța să îl voteze”

Conform surselor noastre, candiatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Sărat, preotul Viorel Holban, ar fi sunat câteva persoane din aparatul de specialitate al primăriei pentru a-i amenința cu pierderea locului de muncă după ce acesta „va ajunge primar”. Pentru a fi și mai credibil, Holban le-ar fi spus acestora că deja ar avea în sondaje 55%, în condițiile în care, în acel moment, sondajul nici măcar nu se derulase.
Rămâne de văzut dacă candidatul PNL pentru funcția de primar la Râmnicu Sărat ori altcineva din partid va solicita un drept la replică referitor la speța prezentată în cadrul acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *