Monden

DECIZIE istorică luată la CEDO. ROMÂNIA ESTE AFECTATĂ!

O decizie care a fost adoptată la începutul lunii februarie de judecătorii CEDO vizează în mod direct țara noastră. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să oblige România să includă „iubirea între persoane de același sex” în sărbătorile anuale ale dragostei. Curtea consideră că numai „sărbătoarea Occidentală Valentines Day îndeplinește standardele actuale de toleranță și multiculturalism„.

 

Cu alte cuvinte, europenii, prin vocea judecătorilor CEDO vor să scoată sărbătoarea de Dragobete din cultura națională și să introducă, în mod oficial, Valentines Day drept o sărbătoare oficială, pe criteriul că sărbătoarea de Dragobete nu mai îndeplinește standardele europene. Decizia vine în urma contestației înaintată de mai multe persoane ce s-au simțit lezate de faptul că statul Român nu a recunoscut oficial ziua internațională a Sf. Valentin. Aceștia au arătat în cererile formulare în fața instanței că „sărbătoarea Dragobetelor are un caracter mistic-conservator, heterosexual, fiind o sărăbătoare discriminatorie re-popularizată de tineri tradiționaliști care nu doreau să își scoată iubitele la restaurant conform tradiției occidentale în data de 14 februarie, Valentine’s Day.”

CITEȘTE ȘI: Alimentul minune care te scapă de infecțiile din organism

CEDO a impus României o perioadă de implementare de 30 de zile în care autoritățile române trebuie să aprobe actele normative care prevăd sancționarea manifestațiilor publice de Dragobete.  Cătălin Hârcionosu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat pentru Cotidian Zilnic că Ministerul ia în considerare redactarea unei propuneri de Hotărâre de Guvern care să amendeze cu sume de la 400 – 800 de lei portul de straie populare de Dragobete, precum și orice manifestări publice specifice în ziua de 24 februarie. Conform aceleiași surse, straiele populare, decorațiunile și orice obiecte specifice hand-made neincripționae cu simbolurile universale ale iubirii aprobate de Comisia Europeană ar putea face obiectul confiscării. Hotărârea prevede și că Statul român va trebui să asigure și manifestări adresate oamenilor care nu au un partener și/sau care se simt singuri în evenimente de tipul „Iubește-te singur”, astfel încât aceștia să nu se simtă lezați de bucuria celor îndrăgostiți. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *