NATIONAL

AVERTIZARE METEO de vreme severă și ninsori – Ce zone vor fi afectate

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, arată că, începând de miercuri seara, vremea se va răci în toată țara, iar în zonele montane vom avea parte de ninsori. Cel mai frig va fi în zona Transilvaniei, acolo unde temperaturile vor ajunge până la -9 grade, dar și în restul țării vremea va fi una rece și ploioasă.

„Pentru mai multe regiuni ale țării, respectiv Banatul, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei, ne așteptăm ca precipitațiile să se extindă ca arie în următoarele ore, iar până mâine seară se vor acumula cantități însemnate de apă, undeva la 10-15 litri și izolat peste 20 de litri.

În zonele montane aferente acestor regiuni așteptăm să predomine ninsori, așa încât se va depună un strat de zăpadă în zonele montane, mai ales în Carpații Occidentali, dar și prin Carpații Meridionali. De altfel, cam în toate masivele va ninge din această seară și până joi seară.

Ne așteptăm ca temperaturile să fie mai coborâte, dar apropiate de cele obișnuite, specifice acestei perioade.

Dacă până acum ne-am bucurat de o vreme destul de caldă, chiar și astăzi, de temperaturi de până la 16 grade, iată că joi și vineri avem parte de un regim termic destul de apropiat de normal.

Acest lucru înseamnă că nu mai depășim 10 grade pe nicăieri prin țară, poate 10-11 grade prin partea de nord-vest.

Pornim de la 3-4 grade prin nordul Moldovei și estul Transilvaniei. O vreme așadar mai rece în următoarele două zile și temperaturile minime coboară destul de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *