NATIONAL

În plin război, Ucraina a înțeles importanța canabisului medicinal, iar Zelensky vrea să-l legalizeze

Pe 28 iunie, președintele Zelensky a avut un discurs în Duma de Stat, echivalentul Parlamentului României, în care a adus argumente în favoarea legalizării consumului de canabis și a drogurilor ușoare.

Un susținător al proiectului președintelui Ucrainei, țară aflată în prezent în conflict deschis cu Rusia, este și ministrul Sănătății, Viktor Lyashko.

Zelensky s-a aliniat politicii majorității țărilor membre UE, dar și SUA, care consideră canabisul un remediu medical, în timp ce parlamentarii din România, în special cei de la PNL, sunt convinși că planta de canabis reprezintă un rău, motiv pentru care a decis să trateze ,,această boală socială, cu închisoarea, mărind pedepsele.

„Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament medical. Și înțelegem că nu este timp de așteptat”, a spus minisrul Lyashko într-o postare pe Twitter ce a fost preluată și de dailybanner.co.uk.

Potrivit acestuia, Ucraina va asigura întregul ciclu de producție a „medicamentelor” pe bază de cannabis: de la cultivare și procesare până la producție. Cannabisul și marijuana conțin canabidiol, care nu are un efect psihoactiv pronunțat, dă asigurări ministrul ucrainean al Sănătății.

Medicamentele pe bază de canabis și marijuana vor fi folosite pentru a trata cancerul și tulburarea de stres post-traumatic rezultată în urma războiului. Lyashko a subliniat că medicamentele cu canabis nu vor concura cu stupefiantele, care sunt ilegale.

În Ucraina se dorește ca statul să monopolizeze producția, distribuția și fiscalizarea canabisului, obținând o creștere estimată a PIB-ului de circa 1% după legalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *