Actualitate

Amenzi de 56 mii lei date de polițiștii buzoieni într-o singură zi

La data de 19 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 236 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 15 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, dar și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 107 participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

Poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 49 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 6 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză151 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 49 de ani, din Galați, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor sau a autovehiculelor ce aveau acest drept.

17 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 10 sancțiuni au fost aplicate celor ce au condus autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice şi 30 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 56.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *