Actualitate

Atenție la amenzi

Atenționări extrem de serioase pentru cei care au amenzi către instituțiile statului. Începând de anul viitor acestea vor trebui plătite. Aceste datorii către bugetul de stat se vor achita primele, înaintea taxelor și impozitelor pentru autoturisme și imobile.

 

Potrivit noului Cod de procedură fiscală, ordinea de stingere a obligațiilor financiare se va modifica, plasând astfel amenzile în topul priorităților plăților care trebuie achitate către Stat. Aceleași modificări din Codul fiscal se referă în principal la amenzile aplicate de lucrătorii din cadrul Poliției naționale și Poliției Locale. Dacă vă gândiți să fentați aceste obligații către bugetul de stat vă informăm că se va iniția procedura de proprire a conturilor bancare sau a salariilor până în momentul în care datoriile se vor stinge. Această măsură nu le va cădea bine deloc celor aflați în această situație însă este o măsură foarte bună pentru primării.

CITEȘTE ȘI: Iată ce farmacii vor fi deschise de Revelion în Râmnic

Până la intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal administrațiile locale recuperau datoriile de la cetățeni prin proceduri greoaie și de lungă durată. Astfel, simplificându-se procesul de recuperare a obligațiilor către buget, primăriile speră că vor încasa mai mult începând de anul viitor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *