Actualitate

Bătrân prins băut la volan la Ziduri. Câți ani avea și ce alcoolemie a indicat aparatul

În ziua de 12 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 53 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 10 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză186 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui tânăr de 22 de ani, din Ilfov, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Cioranca.

Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (19), dar şi 31 pentru alte abateri în trafic.

Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru circulația pe sens opus, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

61 de pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 40.000 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ziduri în timp ce își desfășurau atribuţiile de serviciu, au depistat un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Buzău, care conducea autoturismul pe DC10, în localitatea Zoița. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *