Stiri de Vrancea

Un bărbat din Slobozia Bradului s-a ales cu dosar penal după a incendiat mai multe deșeuri periculoase

În data de 12 iunie , polițiștii din cadrul Postului de Poliție Slobozia Bradului au întocmit dosar penal unui bărbat, din localitate pentru incendierea deșeurilor.

La data de 12.06.2023, ora 12.34, polițiștii aflați în serviciul de patrulare au depistat în flagrant delict un bărbat, de 31 de ani, din localitate, în timp ce incendia intenționat mai multe deșeuri din materiale plastice și feroase, pe un teren situat în extravilanul comunei Slobozia Bradului.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru „incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 alin.1 lit.e) din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor. Conform legislației în domeniu, constituie deșeu orice substanță sau obiect pe care deținătorul le aruncă sau are intenția sau obligația să le arunce.

Cetățenii persoane fizice trebuie să știe că sunt interzise și pedepsite ca infracțiuni incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, îngroparea deșeurilor, dar și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate.

Foto cu titlu de prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *