Actualitate

După TransMurgești, un alt drum superb din județul Buzău atrage turiștii ca un magnet

În urmă cu aproximativ un an, autoritățile județene au încheiat lucrările de reabilitare a DN10, din localitatea Cislău, care leagă Scărișoara de Buda Crăciunești.

Drumul, este șerpuit și oferă peisaje captivante, însă nu atât de frumoase precum cele oferite de zona Murgești.

Diferența dintre TransMurgești și TransCislău este legată de faptul că la Cislău, drumul traversează o pădure, pe când la Murgești, deja-celebrul ,,TransMurgești,, este construit în pantă și oferă imagini care îți taie răsuflarea.

Drumul leagă județele Buzău și Pravoha, creând o rută nouă pentru locuitori și pentru turiști. Intră în județul Prahova pe la Lapoș și continuă până la Sângeru, coborând apoi prin Apostolache, Iordăcheanu, Urlați, până la Albești, unde se termină la intersecția cu DN 1B.

Oamenii care nu vor să treacă în județul vecin au la dispoziție o rută suplimentară. De exemplu, dacă pornesc de la Cislău, din DN 10, urcă spre Buda Crăciunești, parcurg spectaculosul traseu, după care coboară spre limita cu județul Prahova. Aici fac stânga pe DJ 235, spre Lăpoșel, merg câțiva kilometri și ajung în comuna Tisău. De aici, pe DJ 100H, își continuă drumul către casă prin Haleș, Grăjdana, Mierea și Vernești.

One thought on “După TransMurgești, un alt drum superb din județul Buzău atrage turiștii ca un magnet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *