Actualitate

Scandal în Consiliul Local Valea Râmnicului pe tema bugetului local

Aroganța și încercarea de a fi suveran l-a costat votul  pentru buget pe edilul comunei buzoiene Valea Râmnicului, cel puțin așa spun cei aflați în opoziție. După ce Consiliul Local Valea Râmnicului a eșuat în încercarea de a trece mai departe bugetul pentru anul în curs din cauza mai multor nemulțumiri interne, oamenii aflați în opoziție au început să arunce cu acuze la adresa puterii.

Astfel, opoziția, prin vocea mai multor membri din partea PNL și chiar al unui membru PSD, spune că în anul 2015 sumele de bani din buget nu au fost cheltuite conform hotărârilor luate de consiliu, ci au fost utilizate în alte scopuri, primarul argumentând acestă practică prin  faptul că are calitatea de ordonator de credite. Odată cu izbucnirea acestui scandal din interiorul deliberativului Valea Râmnicului, consilierul PSD Moise Florin și-a dat demisa. Un membru PSD din anturajul administrației locale care a dorit să rămână anonim spune că „s-a dorit trecerea bugetului prin metode neortodoxe, probabil urmând ca mai apoi acei bani să fie cheltuiți într-o viitoare campanie electorală (…)„.

CITEȘTE ȘI: Bătaie între doi preoți din Valea Râmnicului

Aceeași sursă mai spune că noua conducerea a comunei a avut o atitudine necuviincioasă la adresa colaboratorilor și membrilor consiliului local care nu împărtășeau aceleași idei. O altă nemulțumire din partea opoziției se referă la faptul că edilul a tipărit și distribuit pe raza comunei și în mediul on-line o broșură cu caracter electoral; în respectivul pliand sunt enumărate realizările din comunitate. Totodată, după finalul ședinței din data de 28.01, edilul pesedist a postat pe pagina personală de Facebook o informare conform căreia profesorii și persoanele aflate în nevoie nu vor mai primi bani din cauza nevalidării proiectului de lege care se referea la buget, însă surse din administrație declară contrariul. Întregul consiliu local este alcătuit din 15 membri, dintre care unul, din partea PSD și-a dat demisia. Proiectul de lege care privea bugetul local a fost respins cu 7 voturi „împotrivă” venite din partea PPDD, PRM; PSD și PNL. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *