Actualitate

Sucevean depistat de aparatul radar cu 175 de km/h pe DN2E85

În perioada 9-11 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 66 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.

În cadrul acțiunilor, 24 de șoferi au rămas pietoni pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau autovehiculelor cu acest drept. De asemenea, 90 de pietoni au fost sancționați contravențional pentru că și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.

Poliţiştii rutieri au depistat 231 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 32 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză175 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 40 de ani, din Suceava ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 10 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, dar și pentru circulația pe sens opus și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (47), care circulau cu vehicule ce aveau defecțiuni tehnice(16) dar şi 70 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 203.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *