Editorial

,,Între înger și drac,, – Două decizii care ar putea să îl coste scaunul de primar pe Constantin Toma

Primarul municipiului Buzău, hulit și adulat deopotrivă de măsurile luate în ultima vreme, a afirmat în cadrul unei emisiuni difuzate la un post național de știri, faptul că există persoane care au plătit sume nejustiticat de mari pentru a li se atribui un loc de parcare.

Respectivul loc de parcare din oraș a fost închiriat în cele din urmă cu suma de 10.000 lei, în condițiile în care prețul de pornire a fost de 120 de lei.

Faptul că edilul buzoian a decis să renunțe la parcările de pe bulevardul Unirii, deschizând astfel o cutie a pandorei, i-a nemulțumit pe buzoieni și i-a împărțit în două tabere – automobiliștii și pietonii.

Însă, faptul că la Buzău s-a închiriat un loc de parcare cu 10.000 de lei arată proasta gestionare a infrastructurii parcărilor.

În contrapartidă cu acest an electoral, societatea condusă indirect de edilul buzoian, Compania de Apă, operator regional al serviciilor de apă și canal, a decis să scumpească tariful de la 1 ianuarie 2024, stabilind astfel cel mai mare preț la apă din țară, în condițiile în care nu peste tot apa furnizată este potabilă.

Anul acesta, în plină campanie electorală, primarul de la Buzău s-a legat la cap cu două probleme pe care nu a putut să le gestioneze, sau poate nu a dorit, respectiv problema parcărilor și prețul nejustiticat de mare operat de Compania de Apă .

One thought on “,,Între înger și drac,, – Două decizii care ar putea să îl coste scaunul de primar pe Constantin Toma

  • Nici primarul Buzăului nici Compania nu au decis această scumpire la apă, ci Compania aplică hotărârile luate de toate cosiliile locale beneficiare ale investițiilor prin POIM. Aceste hotărâri sunt luate încă din 2019. Noi, ca și operator regional, doar respectăm aceste decizii, prin strategia de tarifare aprobată. Nu NOI luăm decizii, NOI doar executăm ce au hotărât cu toții..
    Iar faptul că, la acest moment, tariful nostru la apă potabilă printre cele mai mari din țară este o situație de moment, temporară, pentru că și ceilalți operatori regionali ( doar 18 din 43 care au investiții prin POIM) vor modifica tarifele, ei având alte date calendaristice de aplicare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *