A vrut să vândă stadionul
În ultima ședință a Consiliului Local organizată la sfârșitul lunii august, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Viorel Holban a stârnit nemulțumirea opoziției. Primarul municipiului intenționa să scoată la mezat clădirea stadionului și tribuna aferentă, însă consilierii din opoziție s-au opus vehement.
Proiectul care prevedea trecera din proprietate publică în proprietate privată a unui bun orășenesc a fost inițiat de staff-ul primarului Holban. Imobilul situat în strada Stadionului nr. 1 ocupa o suprafață de 743 metri pătrați, iar spațiul aferent se întindea pe aproximativ 1620 metri pătrați. Prețul de pornirea al licitației era puțin peste 1.000.000 lei fără TVA. Holban a motivat inițiativa vânzării celor trei piese ale stadionului (tribuna, două spații de cazare și centrala termincă) prin faptul că ulterior vânzării, se vor atrage noi bani la buget.
Văzând că strategia nu îi ține, Holban, în schimbul voturilor favorabile a celor de la PSD și PD-L, a încercat să momească opoziția cu promisiunea fermă că vânzarea se va face cu obligarea potențialului cumpărător de a menține în folosință publică tribuna de 346 de metri pătrați. Teoretic, în baza oricărui contract de vânzare-cumpărare, noul proprietar este însărcinat cu drepturi depline de folosință a bunului achiziționat, deci vrăjeala primarului penelist nu a ținut în fața opoziției. Stanciu Popescu (PSD) a ținut să adauge că „Dacă nu mă înșel, anul trecut clădirea stadionului a mai fost scoasă la vânzare la prețul de 1.700.000 lei; consider că trebuie făcută o reevaluare fără a fi pusă în discuție vânzarea tribunei.” Pedelistul Horjea a pulsat cu afirmația: „Prețul de pornire de 10 miliarde nu este suficient. Am verificat documentele și acea clădire a fost valorificată, cândva, la 16 miliarde.”
Fiind vorba de patrimoniul cetățenesc, proiectul lui Holban de înstrăinare a clăririlor stadionului a picat cu cele 7 voturi împotrivă ale opoziției.