Actualitate

Bunuri recuperate de polițiștii de la TF

Poliţişti din cadrul Postului de poliţie Transporturi Feroviare Buzău, în urma activităților desfășurate, au recuperat geanta cu documentele personale, un telefon mobil şi suma de 2700 lei, ale unei femei în vârstă de 81 de ani din Bacău.  

Aceasta a sesizat poliția în ziua de 17 octombrie, imediat după ce a coborât în gara Buzău, din trenul ce circula pe relaţia Suceava Nord – Bucureşti Nord, precizând că și–a uitat bunurile personale în tren. În urma demersurilor efectuate de poliţişti, bagajul a fost recuperat intact și predat băcăuancei.

Polițiștii fac recomandări 

Pentru a veni în sprijinul călătorilor poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul în care îşi supraveghează bagajele: 

– În staţiile de cale ferată, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

– Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

– Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

– Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

– Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări, nu-i acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră!

– Atenţie când urcaţi pe scara vagonului! Puteţi deveni o victimă a celor care fură din buzunare. Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dumneavoastră atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *