Actualitate

Împreună o putem ajuta pe Florentina, micuța diagnosticată cu cancer

O nenorocire s-a abătut peste o familie din Râmnicu Sărat după ce fetița lor de doar un an și jumătate a fost diagnosticată cu cancer. Părinții au o situație materială modestă și fac eforturi supraomenești pentru a se deplasa în București. Micuței i-a fost descoperită o tumoare în interiorul cutiei toracice și în prezent este internată la Institutul Oncologic București unde face ședințe de chimioterapie.

Floretina, fetița de doar un an și jumătate, a început să se simtă rău la începutul lunii decembrie 2015. O perioadă de timp Florentina nu a avut poftă de mâncare și prezenta o stare accentuată de somnolență, lucru care a dat de bănuit părinților. Alarmați de situația copilului, părinții s-au deplasat cu aceasta la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, iar în urma unui set de radiografii pulmonare, medicul care s-a ocupat de caz a observat că plămânul drept prezintă o anomalie cenușie. După această constatare s-au întocmit actele pentru ca micuța să fie transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu București.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică luată de CEDO. România este vizată

Medicii din capitală au pus un prim diagnostic și anume, o tumoare de 9 centimetri, localizată în cutia toracică în fața plămânilor. Pentru că tumoarea este mare și apasă pe organe, fetița respiră și se alimentează greu. După alte investigații efectuate de doctorii de la Institutul Oncologic, s-a observat faptul că această tumoare este de tip malign și a migrat în cutia toracică. Medicii au decis ca fetița să urmeze ședințe de chimioterapie și nu au luat încă în calcul o intervenție chirurgicală. Familia micuței se întreține din venitul de aproximativ 2000 de lei al tatălui și din alocațiile copiilor. Tratamentul Florentinei este gratuit, însă costurile care implică deplasările la București și alimentația specială se ridică la peste 500 de euro pe lună. Și autoritățile râmnicene sunt la curent cu cazul micuței și au promis că vor acorda un ajutor de urgență. Persoanele care doresc să ajute familia Florentinei pot dona diferite sume de bani în contul RO84BTRLRONCRT0232890101, deschis la Banca Transilvaniei pe numele Balaș Marius Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *