Actualitate

Mascații au ajuns la Râmnic. Află pe cine au săltat

Inspectorii antifraudă în colaborare cu polițiștii bucureșteni au verificat ieri mai multe magazine de tipul „orice produs la 15 RON” . Aceștia au controlat și casele patronilor ori ale celor care au legături comerciale cu aceștia.

Anchetatorii au căutat documente care să probeze activitatea infracțională într-un dosar amplu cu un prejudiciu estimat de aproximativ 6.000.000 lei. A fost o operațiune judiciară amplă derulată de polițiștii bucureșteni în mai bine de 20 de județe ale țării printre care și Buzău. În total au fost efectuate 205 percheziții la persoane și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală.

CITEȘTE ȘI: Un secretar din Primărie a fost trimis în judecată. AFLĂ de ce fapte este acuzat acesta

Mascații au ajuns și la Râmnicu Sărat. Aceștia au făcut percheziții la două magazine din domiciliu dar și la patronul firmei. Administratora magazinelor, o femeie din Valea Râmnicului, este bănuită de comerț în afara legii cu încălțăminte și îmbrăcăminte achiziționată din Dragonul Roșu. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București s-a început urmărirea penală față de un număr de 75 de persoane; „Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 1 ­ia­nuarie 2014-31 octombrie 2015, reprezentanții legali ai unor societăți comerciale cu sediul în București și județul Ilfov și puncte de lucru deschise în mai multe județe din țară s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile și declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și prin înregistrarea contabilă și declararea fiscală a unor achiziții ce nu reflectă operațiuni reale„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *