Actualitate

Polițiștii locali au voie să aplice amenzi la regimul rutier

În ultima vreme tot mai multe informații îndoielnice legate de atribuțiile Poliției Locale au circulat în spațiul public. Respectivele informații făceau referire la faptul că agenții de Poliție Locală nu ar avea atribuții în domeniul circulației rutiere pe drumurile publice.

Conducerea Poliției Locale Râmnicu Sărat demontează respectivele speculații și afirmă tare și răspicat că polițiștii locali pot constata contravenții și pot aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind staționarea, oprirea sau parcarea autoturismelor în locurile interzise. Dacă majoritatea știrilor în acest sens prezentau situații în care Poliția Locală nu ar trebui să intervină la regimul rutier în niciun fel, aceste atribuții căzând în sarcina polițiștilor rutieri, Legea Poliției Locale prevede clar că agenții locali pot constata contravenții și pot lua măsuri împotriva încălcări normelor legale privind accesul interzis, parcarea autovehiculelor și oprirea acestora în zonele nepermise.

CITEȘTE ȘI: Mai mulți pensionari din Râmnic au fost păcăliți să cumpere oale la prețul de 3000 de RON setul

Totuși, această situație juridică nu este foarte clară, asta și pentru că anumite complete de judecată din țară consideră că procesele verbale încheiate de poliția locală sunt legale, iar altele sunt de părere că polițiștii locali nu au competențe la regimul rutier. Cei care vor face lumină în acest caz sunt magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție care vor lua o decizie în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *