Educatie

Fundația olandeză DIALOOG în județul Buzău

”Pentru sutele de familii cuprinse in proiectele de ajutor umanitar si care sunt in atentia fundatiei olandeze DIALOOG Holland-Romania, Mos Craciun a venit din nou si in 2014 din tara lalelelor. Pentru cele 420 familii ramnicene s-a implinit si in 2014 o mica speranta in zilele grele in care tanar si batran se zbate zi de zi cu multe probleme greu de rezolvat. De ani de zile fundatoarea Maricica Mobach, buzoianca de origine isi desfasoara activitatea voluntar astfel ca fostii ei concetateni sa aiba o mica speranta pentru o viata mai placuta si cat de cat fara griji, adecvata secolului in care traim.

 

Acum la inceput de an nou fundatia DIALOOG face evaluarea succeselor proiectelor umanitare derulate (in anul care s-a incheiat) pentru sute de familii din judet. Darurile daruite de delegatii olandezi dealungul anului si in special in timpul transportul umanitar din septembrie a fost continuat pana in preajma sarbatorilor de iarna ajutorul fiind incheiat cu donare de bani in 21 decembrie la 68 familii si pachete cu alimente la 187 familii.

Nu este an in care fundatia Dialoog din Olanda sa nu trimita ajutoare pentru familiile sarmane din Rm. Sarat, Topliceni si Buda. In 2014, reprezentantii din tara lalelor au dat daruri sub diferite forme in cadrul diverselor proiecte evaluate la o suma enorma de 101.890 Euro (asta fara a calcula continutul celor 659 pachete cu diferite lucruri). In acelas timp prin comandarea materialelor pe piata ramniceana ( a materioalelor de constructie si de incalzire a locuintelor, a alimentelor si a rechizitelor) se da un impuls economiei de piata ramniceana.  

 In cadrul proiectelor umanitare in 2014 s-au realizat urmatoarele succese:

 “Copil la scoala”

* 968 elevi in varsta de 4 -19 ani au primit rechizite specifice varstei si scolii lor (22.550 E)

* pentru 2 tineri ramniceni s-au platit studiile superioare pentru anul in curs (500 E)

* materiale scolare la atelierele Liceului “V. Frunza” (4.000 E)

 “Reparatii locuinte

* la o familie s-a finantat construirea unei locuinte cu 4 camere (14.500 E)

* la 4 familii s-au finantat reparatii mici si mari la locuinte (9.500 E)

* la 6 familii s-a donat carton impregnat pentru reparatii acoperis (700 E)

 “Energie”

* 35 familii au primit lemne pentru incalzirea din timpul iernii (5.950 E)

* 20 familii au primit aragaze si butelii pentru pregatirea hranei (3.200 E)

* la 10 familii s-au construit sobe (2.500 E)

 “Contact familiar”

* de patru ori pe an zeci de familii au primit bani in numerar pentru plata hranei, medicamentelor, etc. (30.250 E)

* la 420 familii s-au predat 659 pachete cu diferite lucruri necesare, 60 saci cu lucruri pentru prescolari, paturi pentru lunile friguroase, peste 1000 de caciuli si fulare, 3 paturi (pentru familiile cu case noi si renovate), diverse carucioare copii si handicapati, etc.

* TIR transport = 4.500 E.

 “Pachete Alimente”

* 187 familii au primit pachete cu alimente in preajma sarbatorilor (3.740E)”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *