AUTOSTRADA A7

Constructorul nemțean Danlin, cel care a blocat prin contestații execuția Lotului 3 al viitoarei autostrăzi, scos din joc de magistrați

Curtea de Apel București a respins, printr-o decizie definitivă, două amânări, clasificându-le ca nefondate,depuse de constructorul nemțean Danlin, cel care a contestat câștigarea lotului 3 al Autostrăzii Moldoveni, tronsonul Ploiești – Buzău.

Anunțul a fost făcut și de către directorul CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina de Facebook. „Contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii A7, finanțat prin PNRR, este mai aproape de semnare! Contestația depusă de Compania Danlin XXL SRL la lotul 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești-Buzău a fost respinsă de Curtea de Apel București”, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. În aceste condiții, a precizat oficialul, s-a intrat în linie dreaptă pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru construcția celor 13,9 km ai acestui lot de autostradă. După semnarea contractului, lansat în licitație la o valoare estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA), constructorul va avea la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor.
„Voi lua toate măsurile legale pentru executarea cauțiunii depuse de contestatarul Danlin XXL SRL care a produs artificial întârzierea unui proiect extrem de important pentru România!”, a mai declarat managerul CNAIR.

Potrivit economica.net, săptămâna viitoare CNAIR va anunța oficial câștigătorul pentru lotul 3, în cazul în care nu vor mai apărea alte contestații. „Săptămâna viitoare putem anunța câștigătorul”, a spus pentru sursa citată, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *