NATIONAL

DNA a deschis o anchetă – Guvernul PNL-PSD s-a lăudat cu achiziția a 600 de BMW-uri de MAI cumpărate nelegal

Achiziția celor 600 de BMW-uri destinate Ministerului Afacerilor Interne, condus de penelistul Lucian Bode, s-a făcut încălcând legea, susține DIrecția din Transporturi repsonsabilă cu rambursarea plăților din fonduri UE, care a propus o corecție de 10% a contractului inițial.

VIzat de anchetă ar fi acordul-cadru în valoare de peste 98 de milioane de lei atribuit IGPR în luna mai 2022 către Automobile Bavaria, al cărui proprietar este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, în persoana lui Michael Schmidt.

Acordul cadru privitor la cumpărarea celor 600 de BMW-uri Seria 3 este semnat pe o perioadă de 2 ani și prevede ca 300 de autospeciale să fie cumpărate cu fonduri europene, prin POIM, iar celelalte 300 să fie finanțate din bugetul public al țării.

În prezent, achiziția celor 600 de BMW-uri destinate Poliției a intrat în atenția DNA-ului și a Parchetului European.

Cele două instituții de verificare a legalității achiziției studiază contractul de achiziție încheiat între Poliția Română și firma Automobile Bavaria.

Poliția Română a transmis faptul că a pus la dispoziție Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție.

Surse judiciare au precizat pentru Europa Liberă că DNA a deschis un dosar de cercetare penală în toamna anului trecut, după ce s-a autosesizat, iar în prezent, dosarul este în fază de cercetare in rem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *