Stiri judetene

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei ,,îl prigonește,, pe Părintele Macarie de la Poiana Mărului

Un subiect intens dezbătut în aceste zile pe rețelele sociale face referire la o postare făcută de un vrâncean.

,,Nu de la bunul Dumnezeu și nici de la diavol nu vine Prigonirea. Ea vine de sus, de la Mai Marii Bisericii, de dincolo de apa Buzăului, de unde răsare soarele în Creștinatatea zonei.

Se pare ca principala preocupare a șefilor creștini nu ar fi buna credință, iertarea și liniștea sufleteasca, ci lupta continuă, vendeta fata de unii slujitori cu preponderență fața de cei iubiți in mod deosebit de enoriași. Surghiunului sta pe buzele șefilor.

Printre acestea la loc de frunte in Vrancea se situează parintele Macarie Beșliu, văzut de șefii de la Buzău ca pe un cui bătut in coasta creștinătății care ori trebuie îndoit, ori bătut până nu se mai vede. Deocamdată cuiul se vede, stă drept dar se pregătesc lovituri care să-l prăpădească. Este posibil, însă după cum vorbește gura lumii, sa fie scos din rădăcini și mutat nu se știe pe unde prin țară.

Ar fi o mare greșeală , atât fata de noi creștinii de rând cât și fata de părintele in care credem cu toții și nu suntem putini.

Dacă Biserica dorește sa ne vadă adunați, Răzvrătiți și indignati o putem face, dar noi credem ca ea ar trebui să ne aducă liniștea și rugăciunea către Cel de Sus, in aceste vremuri când războiul bate la ușă .

Ne adresam celor care au decizia, cu rugămintea de a nu tulbura viața creștină din jurul părintelui Macarie aflat la o vârstă înaintată și măcinat de boli.

Mesajul nostru se îndreaptă către cel dintâi slujitor al Episcopiei Buzăului și Vrancei, rugându-l sa analizeze cu atenție situatia și să ia cele mai înțelepte decizii.

Rugăminți:
Lăsați-l in pace pe parintele Macarie!
Nu-l ucideți prin decizii dușmănoase!
Nu tulburați liniștea creștină din Munții Vrancei!
Nu suntem răspunzători de eventualele consecințe ce pot rezulta din nemulțumirea noastră!
Nu aruncați vorbele noastre la coșul de gunoi, le vom scoate de acolo și le vom aduce din nou pe masa dumneavoastră, până când Bunul Dumnezeu vă va lumina și veți lua decizia cea mai bună.

Acesta este strigătul enoriașilor din zona de munte a Vrancei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *