Stiri judetene

O tânără de 20 de ani a fost prinsă conducând fără permis la Balta Albă: Mașina era a prietenului său

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Buzău au acționat pe linia prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

În timpul activității au fost efectuate 91 de testări cu aparatul etilotest, fiind întocmite 2 dosare penale pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului. Cea mai mare valoare a alcoolemiei, 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost indicată de aparatul etilotest în cazul unui bărbat de 60 de ani, din București, depistat în timp ce conducea autoturismul în localitatea Glodeanu-Siliștea.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 121 km/h la Oreavu
Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 45 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 6 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.  Cea mai mare viteză – 121 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 26 de ani, din Buzău, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Oreavul.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(31), dar şi pentru alte abateri în trafic(33). Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neprezentarea în 24 de ore la sediul Poliției în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 48 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Tânără de 20 de ani prinsă la volan, fără permis, la Balta Albă

De asemenea, polițiștii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, încredințarea unui autoturism unei persoane care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

Într-unul din cazuri polițiștii au depistat o „viitoare șoferiță” în vârstă de 20 de ani, din Cochirleanca, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Balta Albă. Din verificări s-a stabilit faptul că tânăra nu deținea permis de conducere, iar autoturismul aparținea pasagerului acestuia, un tânăr de 21 de ani, din Râmnicu Sărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *