Stiri judetene

Infracțiuni cu alcool

În urma activităţilor desfăşurate de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub atenta supravegherea a unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, a fost începută urmărirea penală, faţă de administratorii  unei societăţi comerciale ce are ca principal obiect de activitate „Distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice”.

Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unor produse accizabile, fals intelectual şi fals în declaraţii. Cei în cauză sunt bănuiţi că în perioada lunilor iulie – decembrie 2010, în virtutea funcţiilor deţinute, ar fi dispus comercializarea cantităţii de 13.929.342 de litri de băuturi alcoolice cu acciza zero faţă de cuantumul aplicabil al accizei de 100 euro/hl. pe produs, cauzând astfel un prejudiciu  de peste 59.461.00 lei.
De asemenea, prin necuprinderea accizei în preţ ar fi fost diminuat TVA-ul colectat, prin aceasta fiind adus un alt prejudiciu în cuantum de 1.893.692 de lei, reprezentând TVA de plată, stabilit de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *