Actualitate

Dosare penale din cauza articolelor pirotehnice

În ziua de 29 decembrie , în intervalul orar 10.00 – 14.00, poliţiştii din cadrul Birourilor de Investigare a Criminalităţii Economice, Investigaţii Criminale şi de Ordine Publică de la Poliţia Municipiului Râmnicu Sărat au acţionat pe raza de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu articole pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate la sediile unei societăţi autorizate în efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice au fost găsite 2125 articole pirotehnice din clasele a doua şi a treia. Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor iar în cauză s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 CITEȘTE ȘI: Nereguli silvice cu duiumul

În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au întocmit un dosar penal conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive după ce la sediul unei societăţi autorizate să comercializeze articole pirotehnice din categoria întâi au fost găsite expuse la vânzare articole pirotehnice din categoria a treia. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *