Actualitate

Vitezomani prinși de polițiștii rutieri

În data de 29 decembrie, în cadrul activităţilor desfăşurate în trafic de poliţiştii rutieri, au fost constatate şi sancţionate 156 abateri, cele mai multe fiind comise de către conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 76.

Nu numai șoferii au fost vizați de polițiști, ci și 22 pietoni, 7 bicicliști și 6 căruțași, sancționați de asemenea pentru că au încălcat normele rutiere.  Împotriva a 7 dintre conducători auto a fost luată şi măsura tehnico – administrativă de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării. Abaterile care au determinat această măsură au fost: conducerea sub influența alcoolului (în cazul unui râmnicean de 60 de ani depistat pe strada Constantin Brâncoveanu din Râmnicu Sărat cu o concentrație alcoolică de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat), nerespectarea regimului legal de viteză (cea mai mare viteză – 128 km/h,  a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bucureștean în vârstă de 36 de ani depistat pe Șoseaua Nordului), neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor care au acest drept și depășirea neregulamentară.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la amenzi!

Polițiștii din cadrul Secției 8 de Poliție Rurală Râmnicelu în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Puiești, pe DJ 202  au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un buzoian în vârstă de 54 de ani. Întrucât bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest deși emana halena alcoolică, polițiștii l-au condus la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat pentru recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a  fost întocmit dosar penal iar cercetările continuă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *