Actualitate

Instructorul auto Valeriu Răduță și polițistul examinator Botezatu Adrian de la „Permise” trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Iată de ce sunt acuzați aceștia

Polițistul examinator Botezatu Adrian de la compartimentul „Permise Auto” a fost trimis din nou în fața judecătorilor de către procurorii Perchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Acesta este acuzat de luare de mită, într-o cauză disjunsă din dosarul „Mafiei Permiselor” și în care inculpat este mai este și un instructor auto din Râmnic, Valeriu Răduță; cel din urmă este acuzat de complicitate la dare de mită. Potrivit rechizitoriului întocmit de polițiști, Răduță ar fi acceptat și ulterior a intermediat darea unei sume de bani de către un candidat la testul auto către Botezatu.

CITEȘTE ȘI: Chitic și Botezatu de la „Permise” au fost săltați de mascați

Examinatorul urma să îl promoveze la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Înțelegerea s-ar fi făcut pentru suma de 1200 RON. În cele din urmă instructorul auto i-ar fi adus lui Botezatu concentrate pentru păsări și 40 de litri de vin, produse care ar fi fost achiziționate din banii dați șpagă de respectivul candidat. Conform procurorului Vasile Ardei, purtător de cuvânt  al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, dosarul a fost înregistrat la judecătorie pe data de 15 decembrie. Cei doi se vor prezenta astăzi în fața instanței la primul termen de Cameră Preliminară, pentru ca judecătorii de Drepturi și Libertăți să poată decide dacă în cazul lui Răduță se menține măsura controlului judiciar. Adrian Botezatu se află în continuare sub control judiciar în celălalt dosar în care a fost trimis în judecată în urmă cu o lună. Acesta este acuzat că împreună cu un coleg de la „Permise”, Andrei-Costin Chitic , un instructor auto, patronul școlii de șoferi Brătilă (Gheorghe Brătilă) și primarul comunei Brăești, Adrian Perțea au comis fapte de corupție.

Conform procurorilor, Botezatu a primit motorină de la primarul Perțea: „Tot în sarcina inculpatului Botezatu Adrian  s-a reținut că, în luna ianuarie 2014, în calitatea pe care o avea, de agent de poliție examinator în cadrul SPCRPCIV Buzău, a pretins și primit de la Perțea Adrian Ion, combustibil în valoare de 470 lei, în scopul de a o promova, la proba practic de obținere a permisului de conducere, o candidată, iar în luna martie 2014 a intervenit pe lângă funcționari de la compartimentul înmatriculări auto pentru soluționarea favorabilă a unei cereri de transcriere a dreptului de proprietate a unui autoturism (…)  În ceea ce-l privește pe inculpatul Perțea Adrian-Ion, primar al comunei Brăești, județul Buzău, s-a reținut că, în luna ianuarie 2014, a oferit o cantitate de motorină agentului examinator Botezatu Adrian, în scopul de a promova o angajată de la Primăria Brăești la proba practică de obținere a permisului de conducere, iar în luna martie 2014 a oferit o altă cantitate de motorină aceluiași agent exa­minator, în scopul de a interveni pe lângă funcționari de la compartimentul înmatriculări pentru soluționarea favorabilă a unei cereri de transcriere a dreptului de proprietate a unui autoturism„. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *