Educatie

Proiectele privind infrastructura creşelor şi grădiniţelor, prioritare pentru anul 2014-2020

Proiectele privind infrastructura creşelor şi grădiniţelor reprezintă o prioritate pentru perioada 2014-2020, valoarea totală a investiţiei pentru întregul sistem fiind de aproape 600 milioane de euro, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

 

În 2014, competiția Premiile Superscrieri ajunge la un nou nivel – dacă până acum, din 2011, premiază anual cele mai bune scrieri de non-ficțiune din România, anul acesta se extinde cu o nouă latură, aceea de a crea contextul, de a sprijini și de a investi în mod direct în realizarea acestui tip de materiale.

Prima ediție a programului Bursele Superscrieri se bucură de susținerea Avon România și speră să creeze o tradiție în implicarea companiilor și a altor tipuri de susținători pentru astfel de programe de burse, customizate.

Bursele Superscrieri, ca şi Premiile Superscrieri, se adresează  tuturor autorilor, consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori.

Bursele Superscrieri/Avon, care debutează anul acesta, au menirea de a sprijini financiar și profesional autorii de creative non-fiction care pot să gândească, să documenteze și să finalizeze proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe tema violenței domestice din România.

MENTORAT.Programul de burse va conține și o parte de mentorat. Fiecare bursier selectat va beneficia de trei sesiuni personalizate de mentorat cu Mona Dîrțu, câte una pentru fiecare dintre cele trei mari etape ale proiectului – definirea unghiului de abordare, planul de documentare, definitivarea produsului finit (redactare/editare).

Bursele Superscrieri/Avon 2014 au menirea de a sprijini financiar și profesional autorii de creative non-fiction care pot să gândească, să documenteze și să finalizeze proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe tema violenței domestice din România.

TREI BURSE DE CÂTE 1.000 DE EURO FIECARE vor fi acordate în 2014 celor  mai bine cotate proiecte de creative non-fiction înscrise în concurs. În plus, bursierii  Superscrieri/Avon vor beneficia, pe parcursul derulării proiectului, de un program de mentorat în trei etape (definitivarea unghiului de abordare/planul de  documentare/redactare&editare).

TEMA BURSELOR SUPERSCRIERI/AVON 2014 este violența domestică.

SCOPUL BURSELOR SUPERSCRIERI/AVON e să încurajeze autorii să sară bariera de clișee, apoi să înțeleagă și în cele din urmă să înfățișeze publicului fenomenul violenței domestice în variatele lui forme și simptome, de la costuri pentru societate până la traume personale duse în spate decenii la rând, de la neputințe legislative până la cultura lui “bătaia e ruptă din rai”.

ÎNCURAJĂM, DE ASEMENEA, proiectele care includ inovație profesională, fie  că e vorba de etapa culegerii de informație, de cea de redactare/editare, de felul în care e utilizată tehnologia sau de interacțiunea cu publicul.

Bursele Superscrieri, ca şi Premiile Superscrieri, se adresează tuturor autorilor, consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *