Editorial

Râmniceni, votul vostru contează!

Au mai rămas două zile până când românii se vor prezenta în secțiile de votare pentru a alege cei 32 de candidați care ne vor reprezenta interesele la Bruxelles. Parlamentul European este singura insituție din cadrul Uniunii Europene în care membrii sunt aleși prin vot direct. Miza votului românilor este mare, aceștia fiind singurii în măsură să trimită în parlament oameni de calitate și dedicați intereselor românilor.

Chiar dacă în România sunt cetățeni care au aderat deja la curentul virtuală #unitisalvam și care vor să boicoteze alegerile europarlamentare,  marea majoritate a românilor au o obligație morală de a se prezenta la votul de duminică. Mandatul trecut, europarlamentarii românii precum Theodor Stolojan sau Marie-Jean Marinescu au avut nenumărate luări de cuvânt și în general au fost activi politic atunci când a venit vorba de interesul României. Pe de altă parte, europarlamentari precum Marie-Jean Marinescu au luat titlul de „Europarlamentarul Anului” pentru inițiativele luate în plenul parlamentului.
Visul de a adera la o organizație puternică (Uniunea Europeană) s-a îndeplinit! Românii au acum șansa de a exprima prin vot oamenii care îi vor reprezenta în Belgia. Românii trebuie să conștientizeze faptul că dacă nu se vor prezenta la vot, vor face un mare serviciu unor oameni care nu merită să ocupe fotoliile Parlamentului European. Votul e un drept democratic fundamental. Sa susți că “Adevăraţii cetăţeni nu merg la vot. Ei ies în stradă” cum a declarat unul dintre activiștii europeni, reprezintă o aberație deplină! Pe 25 mai, echipa RâmnicPress.ro invită toți râmnicenii în secțiile de votare pentru a pune ștampila pe oamenii care merită să repezinte interesele sociale, economice și politice ale românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *