Stiri judetene

Societățile de cablu vor ocoli Râmnicu Sărat

În data de 30 ianuarie a.c. , administrația locală, prin votul a unui număr de 15 consilieri, a promulgat o lege locală” prin care îngreunenează sau îngrădește accesul altor societății de cablu pe piața locală. În speță, este vorba despre aplicarea unei hotărâri mai vechi a Guvernului prin care Primăria râmniceană a acționat conform legii, deoarece încă de acum doi ani reprezentanții de la București au emis o lege, la recomandarea Uniunii Europene, prin care obligă toate firmele furnizoare de servicii telecom să își îngroape cablurile.

În documentul local este menționat faptul că “Reţelele noi de comunicaţii electronice se pot amplasa pe domeniul public doar în canale subterane (străzi, trotuare, alei, căi de acces, spaţii verzi parcuri)” ,însă un alt paragraf se referă și la instalațiile actualului operator de cablu din oraș; “Pentru reţelele de comunicaţii electronice existente şi amplasate aerian pe suporturi proprietate sau închiriate se pot efectua lucrări de reabilitare, repunere sau modernizare pe aceleaşi amplasamente. Reţelele de comunicaţii electronice noi proiectate şi autorizate conform legilor în vigoare se vor amplasa doar în canalizări subterane”.

            Teoretic, având în vedere faptul că orașul se află într-un amplu proces de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere pare greu de crezut că un alt furnizor național de servicii telecom va putea  obține autorizații de a efectua lucrări în condițiile în  în care sunt șanse mari să se distrugă asfaltul proaspăt turnat.

            Pe de altă parte, râmnicenii nu prea au de ales atunci când vine vorba de schimbarea furnizorului de cablu, deoarece la nivel local operează doar două societăți furnizoare de servicii telecom, însă doar una dintre ele deține monopolul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *